Informatie

De Druktemonitor Utrecht is een online kaart waarop je in één oogopslag een indruk kunt krijgen waar het druk of rustig is in de provincie Utrecht en welke alternatieven er zijn. 
Met de monitor, een pilotproject, willen we bijdragen aan de spreiding van het bezoek aan onze provincie, zodat we er ook in deze veranderde omstandigheden verantwoord met elkaar op uit kunnen.

De status van de locaties is een subjectieve indicatie van de (verwachte of actuele) drukte. Is het ergens (te) druk, dan kan het verstandig zijn om een alternatieve locatie te bezoeken. De Druktemonitor Utrecht geeft hiervoor enkele (minder drukke) suggesties. Meer inspiratie voor een dagje uit in regio Utrecht is te vinden op de website van Visit Utrecht Region.

De kaart werkt met een stoplichtmodel.
Groen is rustig, oranje is gemiddeld en rood is druk.

Wat verstaan we onder rustig, gemiddeld of druk?

  • Groen: Er is nog voldoende ruimte. Het is op deze locatie ontspannen, rustig en prettig recreëren.
  • Oranje: Het is drukker dan normaal. Het kan lastig zijn om op een ontspannen en prettige manier te recreëren en/of de beschikbare parkeercapaciteit is vrijwel bereikt. Recreëren is nog wel mogelijk, maar houd rekening met drukte. Ga je toch naar deze locatie, kom dan in elk geval te voet of op de fiets. 
  • Rood: Het is erg druk! Het is niet of nauwelijks mogelijk om op een ontspannen en prettige manier te recreëren en/of de beschikbare parkeercapaciteit is bereikt. Kijk naar een andere locatie of kom terug op een ander moment.