Informatie

De Druktemonitor Utrecht is een online kaart waarop je in één oogopslag een indruk kunt krijgen waar het druk of rustig is in de provincie Utrecht en welke alternatieven er zijn. 
Met de monitor, een pilotproject, willen we bijdragen aan de spreiding van het bezoek aan onze provincie, zodat we er ook in deze veranderde omstandigheden verantwoord met elkaar op uit kunnen.

De status van de locaties is een subjectieve indicatie van de (verwachte of actuele) drukte. Is het ergens (te) druk, dan kan het verstandig zijn om een alternatieve locatie te bezoeken. De Druktemonitor Utrecht geeft hiervoor enkele (minder drukke) suggesties. Meer inspiratie voor een dagje uit in regio Utrecht is te vinden op de website van Visit Utrecht Region.

De kaart werkt met een stoplichtmodel.
Groen is rustig, oranje is gemiddeld en rood is druk.

Wat verstaan we onder druk, gemiddeld of rustig?

  • Rood/ Druk: Het is druk! Het is lastig om de 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare capaciteit is bereikt. Recreëren is of dreigt hier minder prettig te worden. Op andere plekken is er meer ruimte om te recreëren.
  • Oranje/ Gemiddeld:  Het is drukker dan normaal. Er is nog ruimte voor extra bezoekers, waarbij de 1,5 meter afstand behouden kan blijven. Recreëren is hier ook nog plezierig als er meer mensen bij komen. Daar is nog ruimte voor. 
  • Groen/ Rustig: Er is nog volop plaats, de 1,5 meter afstand kan zonder problemen gewaarborgd worden. Het is nog prettig recreëren en mensen kunnen hier gerust nog naartoe komen.